Ελαιόλαδο με άρωμα λευκής τρούφας 250 ml από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων
Η λευκή τρούφα είναι η πιο ευαίσθητη ποικιλία τρούφας γι’ αυτό τον λόγο είναι και η ακριβότερη από όλα τα είδη. Τα έντονα αρώματα της σπάνιας και δυσεύρετης λευκής τρούφας αναβαθμίζουν το αγνό, ελληνικό ελαιόλαδο και ανεβάζουν τα δεδομένα στο ανώτατο γευστικό τους επίπεδο. Tip: Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε την τρούφα μαζί με άλλα έντονα μπαχαρικά. Προστίθεται σε πιάτα λίγο πριν από το σερβίρισμα, για παράδειγμα σε ριζότο, σε σούπες και σε ψάρια, ή σε συνδυασμό με ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βινεγκρέτ. Στη στιγμή το ζυμαρικό, μια βρασμένη πατάτα, ο πουρές, το αβγό ποσέ ή μια απλή ομελέτα, μεταμορφώνονται σε πιάτα που προσφέρουν δυνατή γευστική συγκίνηση. Αλλά και μια μπριζόλα στα κάρβουνα αλλάζει γευστικό δρόμο με λίγες σταγόνες από το πολύτιμο άρωμα.